< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Gaišākas telpas un plašs grāmatu klāsts

Gaišākas telpas un plašs grāmatu klāsts

2021-05-13, 09.13

Popes pagasta bibliotēkas apmeklētāji ir gandarīti par to, ka pēc remonta grāmatu krātuves telpas ir gaišākas un mājīgākas. Nu ir  vēl patīkamāk apmeklēt šo iestādi. Arī bibliotēkas vadītāja Steidzīte Cīrule priecājas par pārvērtībām un stāsta, ka ieklāts jauns grīdas segums, nomainītas durvis, iegādāti mūsdienīgi plaukti.

Kosmētiskais remonts veikts pagājušā gada novembrī, kad jau dzīvojām, ievērojot ierobežojumus. Steidzīte tos, protams, respektē un nerīko pasākumus, arī lasītāji pēc grāmatām vai preses izdevumiem tagad bibliotēkā iegriežas retāk. Daudzi bilst, ka tādējādi sargā sevi no saslimšanas, vienlaikus piesakot, ka gaida tos laikus, kad grāmatu krātuvē atkal varēs pulcēties, lai tiktos ar rakstniekiem un citām interesantām personībām.

Stāstot par jaunās paaudzes draudzību ar grāmatu, Steidzīte piemin Bērnu žūriju, kurā viņa iesaista pirmsskolas izglītības iestādes “Zemenīte” audzēkņus. Un tas ir ļoti viegli – abas iestādes atrodas vienā ēkā, bibliotekāre parasti atstāj vaļā durvis “dārziņa” virzienā, un mazie ķipari var ienākt un izvēlēties kādu grāmatu. Vaicāta par to, ko popiņi labprātāk lasa, uzrunātā atbild, ka pastāvīgo lasītāju skaits ir 50, viņi nāk regulāri, labprāt ņemot uz mājām līdzi romantiskās literatūras izdevumus un zviedru, dāņu un latviešu autoru kriminālromānus. Pašvaldība katru gadu atvēl zināmu summu grāmatu iegādei, un bibliotekāre, zinot pieprasījumu, iepērk jaunākos izdevumus. Viens plaukts bibliotēkā ir atvēlēts novadpētniecībai, tajā atrodamas fotogrāfijas, dažādi apraksti un citas vērtīgas ziņas par Popi un tās cilvēkiem.

 

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm