< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Popes pamatskolā svin 170. dzimšanas dienu

Popes pamatskolā svin 170. dzimšanas dienu

2021-09-08, 09.48

Popes skolai šis ir jubilejas gads, tā svin 170. dzimšanas dienu, tādēļ jau pagājušajā gadā fotoapvienības “Kursa” aktīvisti Valdis Brauns, Dainis Rozentāls, Aivars Ķesteris, Anatolijs Popeluha,  Ģirts Dreimanis, Ilva Buntika un Līga Sondare aicināja mācību iestādes audzēkņus un pedagogus piedalīties vēsturiskā fotosesijā.

Tapa arī lielformāta fotogrāfijas, kuras vienu dienu varēja apskatīt skolas malkas šķūnī, bet tagad tās ir aplūkojamas Ventspilī, Amatu mājā līdz 6. novembrim. Fotoapvienība “Kursa” skolas pārstāvjiem prezentēja arī 15 minūšu garu filmu “Popes skolai 170”. Paredzams, ka fotoizstādi varēs apskatīt arī pagastos, bet pēc tam lielformāta attēli kļūs par Popes pamatskolas interjera elementiem.

Iemesls svinībām ir arī trim Popes bērnu mākslas studijas dalībniecēm, kuras mākslas pamatus apguvušas pasniedzējas Ingrīdas Andersones vadībā. Izglītības pārvaldes vadītāja Aina Klimoviča viņām pasniedza pašvaldības pateicības rakstus par sasniegumiem valsts un starptautiskos konkursos. Skolnieces saņēma arī naudas balvas.

6. klases audzēkne Keta Šteina iepriekšējā mācību gadā ieguva 3. vietu pasaules bērnu mākslas izstādē konkursā “The 28th Annual World Children’s Picture Contest” un 1. vietu XIII Starptautiskajā bērnu un jauniešu mākslas izstādē “Trejdegsnis” (Triple Sun),
6. klases skolniecei Elzai Karlīnai Drungilai 1. vieta vizuālās mākslas konkursā “Jāzepa Vītola mūzika “No realitātes uz ilūziju 2020″” un 1. vieta XIII Starptautiskajā bērnu un jauniešu mākslas izstādē “Trejdegsnis” (Triple Sun),
savukārt 5. klases audzēkne Hanna Mūrniece ieguva 1. vietu vizuālās mākslas konkursā “Jāzepa Vītola mūzika “No realitātes uz ilūziju 2020″”,  2. vietu  vizuālās mākslas konkursā “Akvarelis. Jānis Brekte 100” un atzinību 49. Starptautiskajā bērnu mākslas konkursā “Lidice 2021”.

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm