< Atpakaļ uz Ventspils novads (www.ventspilsnovads.lv)
VIEGLI lasīt    

Gada noslēgums Popes skolā

Gada noslēgums Popes skolā

2023-06-05, 08.48

Skolas gada nobeigumā izmantojām programmas Latvijas skolas soma dotās iespējas un devāmies divās ekskursijās. Sākumskolas skolēni laipni tika godāti par mazajiem mūciņiem Jaunpils pilī un mūka Teodora pavadībā iepazinās ar viduslaiku pili, tā laika iemītnieku paradumiem. Visinteresantākā nodarbība bija pils valdnieku iecelšana un reveransa mācīšanās. Skolēni atzina, ka mūks Teodors ir ļoti labs un atraktīvs gids. Vissatraucošākais brīdis bija lielgabala zalve, bērni pat atzīst, ka mazliet bijis bail. Pēc nodarbības pilī skolēni mācījās spēlēt viduslaiku spēles – loka šaušanu, maisu kaujas, desas.

Vislabāk šo dienu raksturo Elīzas teiktais: ”Es biju sajūsmā par it visu!”

Savukārt, vecāko klašu skolēni devās aplūkot citu pili – Rundāles pili. Arī šajā pilī nodarbības vada ļoti erudīti gidi. Esmu bijusi Rundālē vairākkārt, bet tik aizraujošu stāstījumu dzirdēju pirmo reizi no gida Olafa. Arī skolēni atzīst, ka ne mirkli nav bijis garlaicīgi kā to bija iedomājušies. Protams, lūdzām parādīt krāsni, kas aizceļojusi no mūsu muižas uz Rundāles pili.

Muzejpedagoģiskajā nodarbībā “Jaunie restauratori” skolēni spēles veidā iepazinās ar pils vērtībām, iejutās restauratoru lomā, atjaunojot senās flīzīšu fragmentus. Pēc tam oriģinālu varēja aplūkot pils virtuvē. Vienlaikus bērni veidoja izpratni par restauratora profesiju un restaurācijas nozīmi.

Kaut gan rozes vēl neziedēja, sajūsmu izraisīja pils dārzs, sakoptās dobes, taciņas un labirinti. Skolēni atzina, ka aicinās vecākus aizbraukt uz Rožu svētkiem, lai varētu izbaudīt ne tikai krāsas, bet arī smaržu.

Robins atzinās: “Man parasti nepatīk šāda veida ekskursijas, bet šī bija ideāla. Pils bija tik skaista un sakopta, man patika gan spēle, gan ekskursija pa pili.”

Saņemot labas atsauksmes no skolēniem, jūtos gandarīta, ka izvēlētie maršruti, apskates objekti bērnus ir ieinteresējuši, ka paliek labas atmiņas par vērtīgi kopā pavadīto laiku.

Projekta koordinatore Linda Kiršteine

Sīkdatnes

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes.

Ja piekrītat šo papildu sīkdatņu izmantošanai, lūdzu, atzīmējiet savu izvēli:

Apstiprināt izvēlētās

Detalizētāka informācija par privātuma politiku un izmantotajām sīkdatnēm